Tietoja

Tietoja blogista

Tässä blogissa keskustellaan avoimesti fetisseistä ja fetisismistä. Käsittelen aiheita sekä yleisellä että henkilökohtaisella tasolla. Ammennan omista kokemuksistani, mutta pyrin harkiten yleistämään pohdintojani ja ihmettelemään myös itseäni suurempia kysymyksiä. Tavoitteenani on ennen pitkään

  • elävöittää keskustelua vaietusta asiasta
  • inhimillistää fetisismiä antamalla sille kasvot
  • murtaa leimaavia stereotypioita
  • käsitellä fetisseihin ja fetisismiin liittyviä ongelmia
  • ihastella ja nauttia fetissien suomista mahdollisuuksista.

Näihin tavoitteisiin pyrin kirjoittamalla erilaisia tekstejä aihealueen ympäriltä. Blogini on tarkoitettu kaikille, jotka sitä suinkin haluavat lukea. Siksi pyrin kirjoittamaan kansantajuiseen sävyyn ja jätän sisäpiirivitsit vähemmälle.

Kriittinen ajattelu ja hillitty ulosanti ovat minulle hyveitä, mutta kunnon blogin tavoin tämä on minulle myös höyryjenpäästely- ja fiilistelykanava. Siispä suosittelen lukijaa suhtautumaan lukemaansa tietyllä keveydellä.

Tervetuloa tänne, missä seksuaalisuus, aistit, herkkyyskaudet ja ehdollistuminen kohtaavat kulttuurisen symbolismin sekä materialistisen maailman.


Tietoja kirjoittajasta

Olen tämän blogin myötä avoimesti kinky rivikansalainen. Minut tunnetaan laajemmin drag-persoonani Wanda O Rly kautta. Tämä on henkilökohtainen blogini, joka ei suoraan liity drag-taiteeseeni, mutta käsittelee fetissejäni, transvestisuuttani ja muita motiivejani taiteen takana. Seksin ja seksuaalisuuden ohella minulla on kiinnostuksen kohteita laidasta laitaan. Olen koulutukseltani luonnontieteilijä ja harrastan sekä musiikkia että liikuntaa.

Olen yhteiskunnallisesti aktiivinen, mutta en varsinaisesti tunnusta mitään väriä. Ennen kaikkea haluaisin nähdä tutkitun tiedon, sekä asiantuntijalausuntojen painoarvon kasvavan päätöksenteossa. Yleisesti toivoisin ihmisten olevan avoimempia kyseenalaistamaan omaksumiaan ajatuksia ja edellyttämään itseltään johdonmukaisuutta. Luonnollisesti pyrin tähän itsekin ja annan ajatusteni ja asenteideni näkyä avoimesti teksteissäni. Haasta minut rohkeasti. Olenhan valmis muuttamaan näkemyksiäni paremman tiedon ja perustelujen valossa.

Aiheita ja motivaatiota tämän blogin teksteihin minulle on kertynyt lähes koko elämäni mitalta; jo alle kouluikäisestä asti, kun muistan ensi kerran kokeneeni fetisistisiä ajatuksia. Pitkin matkaa olen kertonut itsestäni yhä useammalle luotettavalle ystävälle. Kiitos heidän ymmärtäväisten reaktioidensa olen uskaltanut jatkaa elämääni avoimena.

Fetissit ovat keskeinen osa seksuaalisuuttani ja ulottuvat muihinkin mielenkiintoihini sekä identiteettiini. Rakastan pukeutumista, asukokonaisuuksia ja yksityiskohtia. Voimakkaita fetissejäni ovat saappaat, käsineet, nahka ja PVC. Hiukan lievempien fetissien lista on lähes loputon, mutta mainitaan nyt ainakin ratsastusasut, korsetit, ranne- ja kaulakorut, huulet, silmälasit, huivit, sukkahousut, suukapulat ja kaikki oraali toiminta.

Nautin klassisen naisellisuuden ja miehekkyyden kohtaamisesta ja kykenen itse heittäytymään molempiin rooleihin. Ristiinpukeutuminen ei kuitenkaan ole minulle sisäsyntyinen tarve, vaan olen löytänyt sen yhtenä väylänä kokea naisellisuuteen liittyviä fetissejäni.

Myös vallanvaihto on minulle hyvin luontevaa ja nautinnollista. Tykkään sekä alistua että alistaa. Sitominen, aistikas rajojen koettelu sekä fetissien avulla ohjailu ja nöyryytys kiinnostavat minua erityisesti.

Seksuaalisuuteni on yksi miljardien joukossa, mutta uskon että sen tutkiminen voi toimia väylänä myös yleistettävissä oleviin ajatuksiin seksuaalisuudesta, itsetutkiskelusta ja yhteiskunnasta.

Olen pohtinut tämän kaltaisen blogin perustamista useita vuosia, mutta tähän mennessä aika, jaksaminen ja uskallus eivät ole riittäneet. Nyt lopultakin kaikki tuntuu olevan kohdallaan ja voin avata sanaisen arkkuni.

Ihmisten ymmärryksen lisääminen itseään, toisiaan ja luontoa kohtaan ovat elämäni merkittävimpiä tavoitteita oman oppimiseni ohella. Toivon, että tämän blogi edistää omalta osaltaan näitä kaikkia. Haluan tarjota muille fetisisteille samaistumispintaa sekä oppia uutta ja saada erilaisia näkökulmia keskustelujen kautta. Samalla haluan avata fetisistin mielenmaisemaa kaikille, joita se suinkin kiinnostaa.

-Valtteri

aboutv1

Periaatteet ja säännöt

Yksityisyys

Vaikka haluan omalla esimerkilläni rohkaista ihmisiä avoimuuteen, jokainen määrittelee itse rajansa. Tässä blogissa ei paljasteta kenenkään yksityisasioita vastoin heidän omaa tahtoaan.

Lähtökohtaisesti pyrin kirjoittamaan vain itsestäni. Mikäli itsestäni kertominen paljastaa välillisesti jotain toisista ihmisistä (edes etäisesti), konsultoin heitä aina ennen tekstin julkaisemista ja julkaisen tekstin vasta kun kaikki osapuolet hyväksyvät sen. Sama periaate koskee luonnollisesti myös kaikkea sivustolla olevaa mediasisältöä.

Mahdollisesti loukkaava sisältö

Kuten sanottu, tämä blogi käsittelee fetissejä. Fetissit puolestaan hiejastelevat monella tavalla kasvuympäristöämme ja yhteiskuntaamme. Ne korostavat havaittuja ja koettuja valta-asetelmia ja asenteita. Tämän vuoksi fetissien avoin käsitteleminen tuottaa tekstiä, joka voi asiayhteydestä irroitettuna olla paikoitellen loukkaavaa tai jopa uhkaavaa.

Kuitenkin juuri tästä syystä ihmisen seksuaalisuus on mitä parhain ikkuna niiden vaijettujen sääntöjen ja oletusten tarkasteluun, joita me kaikki ympärillämme havaitsemme, mutta joita voi olla vaikea pukea sanoiksi.

Ihmisen seksuaalisuus on haavoituva ja altis vaikutteille. Siinä ei ole rationaalisia saati moraalisia suodattimia. Tämä sanottuna – jos koet tämän sivuston sisällön loukkaavaksi, ymmärräthän että kyseinen sisältö on tuotettu, jotta sitä voidaan tarkastella avoimesti ja asettaa siihen liittyvät vallitsevat asenteet alttiiksi muutokselle.

Seksuaali- ja sukupuolitasa-arvo

Seksuaalisten mieltymystemme ja sukupuolikokemustemme kirjo heijastaa ihmislajin biologista, psykologista ja kulttuurista moninaisuutta. Haluan blogillani tehdä oikeutta ja kunniaa tälle moniaisuudelle ja suoda yhden keskustelualustan erilaisille äänille.

Kunnioitus

Molemminpuoleinen kunnioitus keskustelussa on toisen osapuolen ihmisarvon tunnustamista, jota osoitetaan asiallisella käytöksellä ja asiassa pitäytyvillä argumenteilla. Henkilöön menevät kommentit, toisten yksityisyyttä rikkovat kommentit sekä kaikenlainen trollaus poistetaan ilman varoitusta.

“If a human disagrees with you, let them live. In a hundred billion galaxies you will not find another.” – Carl Sagan

whippin_small
Meinasitko kiertää sääntöjä? Siitä seuraa piiskaus!